Farmacia PLANAS

Farmacia PLANAS

Dermocosmčtica

NETEJA I HIDRATACIÓ FACIAL

 NETEJA I HIDRATACIÓ FACIAL

 

Cada dia exposem la nostra pell a nombroses agressions. Factors com el fred, la humitat, les radiacions solars i la pol·lució ambiental, deterioren el seu mantell protector i afavoreixen l'acumulació d'impureses. Al mateix temps, les cèl·lules de la nostra pell estan en constant renovació, i hem d'eliminar les més superficials perquè puguin aparèixer les capes més joves.
No és d'estranyar doncs, que la neteja sigui la base de tot tractament facial. No aconseguirem tenir una pell sana si abans no realitzem una bona neteja d'aquesta amb la periodicitat adequada.
És important netejar el nostre cutis diàriament, al matí i a la nit, amb els productes indicats per al nostre tipus de pell. Si aquesta és grassa, utilitzarem sabons tipus “syndet” (sabons sense detergents que alterin el mantell protector de la pell i que regulen les secrecions de les glàndules sebàcies). Si en canvi tenim una pell seca (i per tant amb falta de greix) podem utilitzar sabons o llets netejadores emol·lients que la protegeixin i la nodreixin al mateix temps. A més, una vegada per setmana farem una neteja més exhaustiva utilitzant cremes i sabons exfol·liants. Aquest tipus de productes contenen petits grànuls, que, per acció mecànica, arrosseguen les restes de cèl·lules mortes que estan adherides a la pell i desincrusten els porus.
Una vegada ja tenim la pell lliure d'impureses és el moment protegir-la i restaurar la seva superfície. Això ho farem mitjançant la hidratació.
La major part de la nostra pell està formada per aigua. L'aigua contribueix a mantenir l'estructura dels teixits i l'elasticitat. Si la pell perd aigua, aquesta es fa més vulnerable i sensible a les agressions externes, es descama, el cutis es torna aspre i la pell s'arruga. El nivell d'hidratació de la nostra pell depèn de factors interns com la genètica o l'alimentació, però també de les agressions a les quals estem exposats diàriament. Hidratant-la, aconseguirem minimitzar la pèrdua d'aigua i mantenir-la saludable i protegida. Per a això, aplicarem diàriament cremes hidratants, sempre amb una textura adequada a les característiques de la nostra pell. Una bona opció de tractament són els sèrums hidratants, que al ser més concentrats en actius i, gràcies a la seva textura no greixosa, poden ser utilitzats abans d'aplicar la nostra crema habitual per potenciar-ne la hidratació. De la mateixa manera, les mascaretes hidratants són útils per a cures d'hidratació més intensives, per exemple, després d'una exposició perllongada al sol. La majoria d'aquests productes contenen actius com l'àcid hialurònic, l’al·lantoïna, les ceramides o la urea, que actuen fixant l'aigua a les capes més profundes de la dermis. Avui dia molts d'ells ja incorporen filtres solars; tot i així, hem de tenir en compte que la fotoprotecció que ens ofereixen és escassa i a l'estiu haurem de recórrer a un protector solar.
Realitzant aquestes accions bàsiques aconseguirem que la nostra pell tingui un aspecte radiant i saludable, i el més important: que estigui sana i protegida.
Anna Gimeno
tornar
  • ARTÍCLES DE SALUT

    ARTÍCLES DE SALUT

    Si vols saber més coses sobre l’homeopatia, com cuidar-te, prevenir l’envelliment, eliminar els polls i moltes coses més, accedeix als nostres artícles de salut.

  • CONSULTA PERSONAL

    CONSULTA PERSONAL

    Si ens vols fer una consulta personal d'algun tema que et preocupa, fes clic aquí.