Farmacia PLANAS

Farmacia PLANAS

Dermocosmètica

COSMÈTICA PERSONALITZADA

COSMÈTICA PERSONALITZADA

 L’ús de productes cosmètics de qualitat és essencial per mantenir la nostra pell sana i amb un aspecte radiant.

Avui en dia podem trobar a la farmàcia un gran ventall de productes que responen a la majoria de necessitats del consumidor. No obstant, no hem d’oblidar que cada personal és única, i de la mateixa manera ho són les característiques de la nostra pell. No hi ha un sol tractament que sigui vàlid per a tothom.
 
Durant segles, la formulació ha jugat un paper molt important en l’activitat diària del farmacèutic, i és, actualment, un pilar fonamental per la pràctica mèdica i els tractaments farmacològics. La formulació magistral ens permet adequar el medicament a un pacient individualitzat i cobrir buits terapèutics. De la mateixa manera, la cosmètica personalitzada adquireix protagonisme a l’oficina de farmàcia, nodrint-se de la formulació magistral per preparar cosmètics a mida. El ventall de possibilitats és enorme: des de la creació de cosmètics amb una combinació única d’actius, fins a l’elaboració de productes per persones al·lèrgiques a unes determinades substàncies i que no troben entre els productes comercialitzats res que s’ajusti a les seves necessitats.
 
La cosmètica personalitzada adapta la formulació a problemàtiques concretes i omple buits en els productes existents per patologies com l’acne, la dermatitis seborreica o la rosàcia, en les quals els cosmètics de manteniment tenen un paper importantíssim per aconseguir resultats òptims en el tractament.
Gràcies a la formulació, podem obtenir productes que es diferenciïn en composició i qualitat respecte als existents, i en major quantitat. Per exemple, si cerquem una crema hidratant per una persona amb pell atòpica, el farmacèutic pot preparar-la afegint una concentració més alta d’olis vegetals rics en àcids grassos poliinsaturats (onagre, jojoba, rosa mosqueta...) que la que porten els productes registrats al mercat (doncs serà un producte d’ús immediat) i podrem també demanar-la en quantitats superiors a les que contenen els formats actuals.
 
En el camp de l’antienvelliment el farmacèutic combinarà actius com els alfahidroxiàcids, els antioxidants, el retinaldehid, l’àcid hialurònic, els pèptids biològics o els extractes vegetals segons l’efecte final desitjat i les nostres necessitats, que hauran estat analitzades prèviament.
Al mateix temps, aquestes molècules actives es vehiculitzaran en l’excipient més adequat pel nostre tipus de pell, doncs no hem de tractar igual una pell greixosa, mixta o seca. També podrem adaptar el producte final a les nostres preferències en quant a característiques sensorials, tacte o coloracions.
Tot això sense oblidar que l'oficina de farmàcia elaboradora de formules magistrals compleix una sèrie de requisits i estrictes normatives i treballa amb productes i matèries de reconeguda eficàcia i qualitat.
Amb la formulació magistral, no és el consumidor el que s'adapta al producte, és el producte el que s'adapta a les necessitats del consumidor, el qual adquireix tot el protagonisme. I el que és més important: els cosmètics personalitzats estan al nostre abast.
 
Anna Gimeno Sánchez
 
tornar
  • ARTÍCLES DE SALUT

    ARTÍCLES DE SALUT

    Si vols saber més coses sobre l’homeopatia, com cuidar-te, prevenir l’envelliment, eliminar els polls i moltes coses més, accedeix als nostres artícles de salut.

  • CONSULTA PERSONAL

    CONSULTA PERSONAL

    Si ens vols fer una consulta personal d'algun tema que et preocupa, fes clic aquí.