Farmacia PLANAS

Farmacia PLANAS

Infeccions UrinÓries

MOL╚STIES URIN└RIES

MOL╚STIES URIN└RIES

 Les infeccions urinàries són unes de les infeccions bacterianes més freqüents entre la població femenina. La majoria d'aquestes no són complicades però causen símptomes incòmodes a la nostra vida quotidiana, com la necessitat freqüent d'orinar (encara que sigui poca quantitat), coïssor i de vegades dolor a les vies urinàries baixes.

Les dones estem més predisposades a patir aquests tipus de problemes degut a que la uretra (conducte que connecta la bufeta amb l'exterior) és molt més curta que en els homes. Això facilita que un bacteri anomenat Escherichia coli, naturalment present a la nostra biota intestinal, arribi a la uretra i pugui causar infecció en algun dels teixits del tracte urinari.
 
Les molèsties i infeccions urinàries són més freqüents després de la menopausa, doncs la sequedat vaginal i l'augment del pH produït per la falta d'estrògens, faciliten la irritació de la zona genital. Altres factors com la diabetis, l'embaràs i les relacions sexuals també incrementen les probabilitats de patir una infecció urinària.
L'ús de productes cosmètics adequats per la higiene diària i la instauració d'hàbits saludables ens ajudaran a prevenir aquests problemes.
 
Recomanacions per evitar molèsties urinàries:
- Beure com a mínim 1,5 litres de líquids dia
- No estar més de 4 hores sense orinar durant el dia, encara que no en sentim la necessitat
- Orinar després de mantenir relacions sexuals
- Mantenir la zona genital sempre neta
- Rentar i assecar l'àrea genital de davant cap a enrere, mai a l'inrevés.
- Evitar els pantalons molt ajustats
- Utilitzar roba interior de cotó
 
El nabiu vermell pot actuar com a preventiu en aquelles dones que pateixen sovint infeccions urinàries. Els nabius contenen una substància que ajuda a impedir la colonització del tracte urinari pel bacteri E. coli i per tant, el risc de patir una infecció. A la farmàcia trobarem una gran varietat de productes a base de nabiu vermell, específics per a aquests problemes.
També els probiòtics (productes a base de bacteris vius que són beneficiosos per a l'organisme quan són ingerits en les quantitats adequades) s'utilitzen en la prevenció de les infeccions urogenitals. Els Lactobacillus són els bacteris predominants a la flora vaginal, i alguns especialistes recomanen la ingesta de probiòtics amb Lactobacillus per restaurar-la i mantenir-la en bon estat.
Tot i així, si presentem indicis d'infecció urinària, haurem d'anar al metge perquè estableixi el tractament més adequat pel nostre cas.
 
Anna Gimeno Sánchez
 
tornar
  • ARTÍCLES DE SALUT

    ARTÍCLES DE SALUT

    Si vols saber més coses sobre l’homeopatia, com cuidar-te, prevenir l’envelliment, eliminar els polls i moltes coses més, accedeix als nostres artícles de salut.

  • CONSULTA PERSONAL

    CONSULTA PERSONAL

    Si ens vols fer una consulta personal d'algun tema que et preocupa, fes clic aquí.